U bent hier

De MZ Pressure Cooker

De Pressure Cooker Provincies

De Pressure Cooker is een methodiek die CNV Jongeren naar aanleiding van MZ LAB speciaal heeft ontwikkeld om jonge medewerkers (t/m 35 jr.) kort en krachtig mee te laten denken over een actueel medezeggenschap- of personeelsvraagstuk. Wat de pressurecooker zo uniek maakt is dat de deelnemers op ludieke en creatieve wijze in aanraking komen met medezeggenschap en tegelijkertijd een waardevolle bijdrage leveren door een antwoord te formuleren op een actueel vraagstuk binnen de organisatie. En dat ook nog in co-creatie met bestuur, HR professionals en OR leden, een unieke kans!

 

Het doel van de methode is tweeledig:

  • Jonge medewerkers in contact brengen met zeggenschap en medezeggenschap

  • Input van jonge medewerkers verzamelen voor een actueel vraagstuk

 

Waarom de pressure cooker?

Heeft u een organisatievraagstuk en kunt u de frisse blikken van uw jonge medewerkers hierbij goed gebruiken? De MZ Pressure Cooker Provincies is dé methodiek om jonge medewerkers tot en met 35 jaar kort en krachtig mee te laten denken over een actueel medezeggenschap- of personeelsvraagstuk. Hiermee kunt u:

• Jonge medewerkers in contact brengen met de medezeggenschap van de organisatie

• Input van jonge medewerkers verzamelen over een actueel organisatievraagstuk

 

Hoe werkt het?

Voorafgaand aan de uitvoering komen we bij u langs voor een startgesprek. De procesbegeleider helpt u bij het scherpstellen van het vraagstuk. Voorbeelden hiervan kunnen zijn:

• “Jongeren zijn niet betrokken bij de medezeggenschap van onze organisatie”

• “Hoe kan het bedrijf meer jongeren binden aan de organisatie?”

 

De MZ Pressure Cooker Provincies bestaat uit drie bijeenkomsten. Hierbij zijn vanuit de organisatie maximaal vier personen aanwezig uit het bestuur, de ondernemingsraad en/of HR-afdeling en zes tot acht jonge medewerkers. De groep doorloopt gezamenlijk drie stappen:

1. Oorzaken zoeken

2. Oplossingen genereren

3. Beste oplossing kiezen en uitwerken

 

3 gratis Pressure Cookers van A&O-fonds Provincies

Het A&O-fonds Provincies geeft nu 6 gratis MZ Pressure Cookers weg! Wilt u van deze kans gebruik maken? Voor meer informatie over de MZ Pressure Cooker verwijzen we u naar de flyer.